Happy New Year!

Ik heb het idee, dat ik die uitspraak dit jaar minder hoor dan anders. Misschien heeft het te maken met corona? Na 2 jaar leven met het virus is iedereen missschien wel wat bewuster geworden, dat een en ander niet zo vanzelfsprekend is? Misschien zelfs bewuster geworden, dat “happy” niet het belangrijkste is in het leven? Niet een doel op zich is?

Geen idee…ik weet niet wat anderen denken. Wel merk ik bij mezelf, dat ik door het virus me nog bewuster ben van onze kleinheid en beperkingen als mensen. Onze kwetsbaarheid. Ik ben ook meer in het moment gaan leven en gaan genieten van kleine dingen. Heeft het leven met corona ook iets met jou gedaan?

Ik ben net terug van een wandeling. Gewoon bij ons in de buurt. Ik loop vanaf ons huis zo de weilanden in. Als een kind zo blij, was ik. Alleen al het feit, dat ik de gezondheid had om die wandeling te maken. En dat ik even alleen was!! Want ja…hoeveel momenten ben je nog alleen als iedereen elke keer thuis is tgv de maatregelen. Dus bijna huppelend liep ik tussen de weilanden door. Koud, maar met een blauwe lucht en een heerlijk winterzonnetje. God dankend voor al die genoemde zegeningen en voor wat ik om me heen zag. Terwijl ik zo liep te genieten, zag ik opeens een luchtballon. In stilte trok hij voorbij. Hoger, steeds hoger ging hij. Een prachtig plaatje. Het mandje met de passagiers was nauwelijks zichtbaar. Maar die ballon wel! Opeens moest ik denken aan de Heilige Geest. En hoe Hij ons leidt…en tot grote hemelse hoogten kan brengen. Dat kan Hij…maar alleen als we zo dichtbij Hem blijven als dat mandje hangt aan die ballon. Je moet er niet aan denken, dat die mensen in dat mandje de touwen zouden doorzagen. Het zou ook nogal dom zijn om dat te doen! Dat haalt niemand zich in het hoofd, toch?

Gek eigenlijk, dat we het dan wel heel normaal vinden in het dagelijks leven om de verbinding met Hem door te snijden. “Ik heb niemand nodig. Ik doe het zelf wel.” Of misschien niet bewust de touwen door te snijden, maar gewoon niet in het mandje stappen. Of ….. vul zelf maar in.

Wat zou er in 2022 gebeuren in ons leven (en daardoor ook in het leven van anderen) als we ons laten leiden door de Heilige Geest. Als onze blik omhoog is gericht. Onze verwachting op Hem is. We alles van Hem verwachten!! Wat zal er dan gebeuren?

Lees maar eens in de bijbel, wat God belooft aan wie Zijn vertrouwen helemaal op Hem stelt!

Ga daar maar eens over fantaseren de komende week! šŸ™‚

Wat een vooruitzicht voor 2022!!