Coaching & counseling

Aanbod

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek mag je delen, waarom je hulp zoekt. Als we helder hebben, waar je aan wilt werken en ik jou en jouw situatie heb leren kennen, dan bepalen we hoe we aan de slag gaan. Want gesprekken voeren aan tafel is niet voor iedereen helpend.

Hoe de coaching/counseling verloopt, wordt namelijk bepaald door jouw hulpvraag, jouw persoonlijkheid, talenten en voorkeuren. Om jou goed te kunnen helpen, pas ik mijn behandelwijze aan aan jou. Wat heb jij nodig om te kunnen groeien? Als dat pratend aan tafel het beste werkt, doen we dat. Maar er zijn meer mogelijkheden…

Ben jij bijvoorbeeld iemand, die het moeilijk vindt om stil te zitten? Of wordt jij gespannen van een gesprek aan tafel? Dan is wandelcoaching mogelijk wat voor jou.

Ben jij juist heel cognitief ingesteld? Heb je alles al geanalyseerd, voordat je bij mij komt? En toch kom je geen stap verder? Dan kunnen we ervoor kiezen om een creatieve werkvorm in te zetten. Even uit de cirkels in je hoofd. Uit de analyse. Om misschien weer bij je gevoel te kunnen komen.

Ben jij geen spreker? Duurt het altijd even, voordat je je antwoord hebt geformuleerd? Heb je tijd nodig in een gesprek?  Of praat jij juist graag en veel, maar ben je doodmoe na een intensief gesprek? Misschien is schrijftherapie dan wat voor jou.

Zowel coaching als counseling kan dus plaatsvinden door middel van gesprekken, maar ook met behulp van andere werkvormen.

Ook coaching online of bij jou aan huis is mogelijk.  Informeer naar de mogelijkheden! Afstand of een beperking hoeven dus geen belemmering te zijn.

Waarom christelijke coaching?

Je kan kiezen uit tientallen soorten coaches. Waarom zou je kiezen voor christelijke coaching?

Misschien eerst goed om uit te leggen, wat het verschil is tussen een coach, die ook christelijk is èn een “christelijke coach’. Er zijn namelijk veel coaches en therapeuten, die christen zijn en reguliere behandelingen/coaching geven. Het fijne is, dat zij veel of iets zullen weten over de bijbel en dingen waar je als gelovige tegenaan loopt,

Daarentegen heeft mijn coaching of therapie als uitgangspunten zowel wetenschappelijke kennis als de bijbel. Ik zie God als Degene Die alles weet. Die jou het beste kent. En wat de wetenschap beweert, toets ik aan de bijbel. Daarnaast bid ik om wijsheid en bid ik voor elke cliënt ook tussen de behandelingen door. Ik ga met cliënten, die er open voor staan, ook graag op zoek naar antwoorden op hun vragen in de bijbel. En zal niks kunnen adviseren, wat tegen Gods Woord in gaat. Maar ook als je twijfelt of het geloof juist een blokkade vormt, kunnen we samen aan de slag.

Ik geloof, dat er diepere heling mogelijk is, dan je puur met CGT bijvoorbeeld kan bereiken als je God een plek geeft in de behandeling.

We zijn als een eenheid geschapen van lichaam, ziel en geest. Het één beïnvloedt het ander. Dingen uit elkaar trekken en dus bijvoorbeeld je psychische problemen los zien van je verbinding met God, is mijns inziens symptoombestrijding of op zijn minst het behandelen van een deel vh probleem.

Benieuwd geworden naar echte christelijke coaching? Je bent van harte welkom, zoals je bent!

Reviews

Lees snel hoe anderen de coaching en workshops hebben ervaren.

Faith

Taking the first step

without seeing

the whole stairs

Drs. Tessa van Esseveld-Schillemans
Coachingpraktijk in Apeldoorn

_

06 - 57329419

info@coachingpraktijkfaith.nl

Kvk: 73595349

www.ikzoekchristelijkehulp.nl

Lid van NVCCH

Klachtenregeling via Solopartners, lidnr: 152076

Privacy | Algemene voorwaarden