Sinds ik kinderen heb, leer ik heel andere kanten van mezelf kennen! Ze halen het beste èn …het slechtste in me naar boven.

Pas nog….de twee jongsten luisterden ab-so-luut NIET! Na een aantal zeer verantwoorde pedagogische ingrepen kreeg ik een totale black-out op pedagogisch gebied: Ik veranderde in één of ander viswijf, dat alleen nog maar achteruit haar keel kon roepen: Naar je kamerrrrrr!!! Weg-we-zennnn!!!

Het pedagogisch deel in mijn hersenen kon ik ook na mijn uitbarsting totaal niet meer terugvinden. Ik voelde alleen maar frustratie, boosheid, woede…en wenste bepaalde personen op de maan en achter het behang! Ik fout? Te heftige reactie? Helemaal niet! Volkomen terecht!!

En zo foeterde ik nog even in mezelf door.

Zodra alle emoties weer zakten, kroop er een andere emotie omhoog: schaamte! “Kon ik mezelf nou echt niet beheersen?” en “Dat noemt zich nou orthopedagoog!!”

Oei!

Maar zo zie je maar… je kan het allemaal fantastisch goed WETEN! Maar dat wat je wéét altijd DOEN is even andere koek!

Ik troost mezelf in die situaties dan maar met de gedachte, dat ik ook maar een mens ben. Maar toch…toch voelt dat als een goedkoop excuus! Want je wéét hoe het zou moeten, maar je dóet het niet!

Maar is dat niet in allerlei gevallen zo bij ons als “gewone” mensen? We weten best, dat we die patat beter kunnen laten staan, maar we doen het niet. We weten ook wel, dat we beter op de fiets kunnen gaan dan met de auto en toch…lokt die auto wel heel erg.

Tja…nu heb ik het verklapt. Ik ben een heel gewoon mens. Zelfs een hele gewone moeder. Eentje die het misschien wel wéét en anderen ook heel goed de weg kan wijzen. Maar die het zelf verre van perfect doet! Een perfecte moeder? Was het maar zo’n feestje!!

Toch is dàt juist ook hetgeen, waar ik voor wil staan in mijn praktijk: Ik sta niet boven de ander! Ik sta ernaast. Ik ben niet beter, maar hetzelfde. Gewoon een mens met beperkingen, grenzen, fouten, etc. Maar dan wel eentje, die graag anderen wil helpen. Wil luisteren naar waar jij mee worstelt op je werk, met je kinderen, in je huwelijk, in je geloof. Samen met jou wil zoeken naar Gods wil. En alle ervaring en kennis wil inzetten om jou te helpen.

Geen drempel dus…. je bent welkom, zoals je bent!