Als je aan mij vraagt, wat kostbaar voor mij is? Dan denk ik als eerste aan persónen. Mijn man en kinderen, mijn ouders, familie, etc.

Verrassend?

Misschien niet! Maar ik ben wel blij, dat ik niet als eerste denk aan: m’n huis of auto. Of iets anders materieels. Als ik dat wel had gedaan, had ik me wel even achter m’n oren gekrabt. Jij niet?

Maar van de week besefte ik opeens heel intens, dat er nog iets is, dat erg kostbaar is. Iets dat we allemaal erg gewoon vinden. Waar we nooit over nadenken, totdat het bijna op is. Of totdat je even niets anders kan, dan nadenken.

Ik heb het over: TIJD!

Van de week ging een afspraak niet door en ik had gelijk allerlei praktische dingen, waar ik die tijd wel mee kon vullen. Als een donderslag bij heldere hemel kwam hij binnen:  “Tijd die voorbij is, komt nooit meer terug! Waarom ga ik er dan niet voorzichtiger/ bewuster mee om? Ik denk nog bewuster na over waar ik mijn geld aan uit geef, dan waar ik mijn tijd aan besteed. Stel dat ik wist, dat ik niet veel tijd meer had….zou ik er dan ook zo onzorgvuldig mee omspringen?” Acuut bedacht ik een ander plan voor de opeens heerlijk lege plek in mijn agenda. De natuur in. Niks poetsen of boodschappen doen. Genieten van de natuur. En tegelijk (maar ook daarna) heerlijk tijd doorbrengen met God! Want…dàt vind ik nu belangrijk!

Gek eigenlijk, vind je niet? Het is één van de dingen, die je maar 1x kan uitgeven. Niet kan overdoen of kan ruilen. En hoe we met die tijd omgaan, bepaalt hoe ons leven eruit ziet. En toch…

Toch laten we anderen, verplichtingen, verslavingen, etc… de invulling van onze tijd (voor een deel?) bepalen. Onbewust en bewust.

Hoe wil jij later terugkijken op je leven? Wie vindt jij echt belangrijk? Wat vindt jij echt belangrijk? En geef jij daar “priori-tijd” aan? Hoe bewust leef jij? Door wie of wat laat jij je leiden?

Tja…tijd/priori-tijd…een dingetje dus!

Maar laat je niet ontmoedigen, hè? Het is nu…het is vandaag. En ook in deze dag heb je weer TIJD gekregen…tijd om opnieuw te beginnen. Tijd om bewust te leven. Tijd om te kiezen voor wie en wat jij belangrijk vindt.

Nou….laten we dan nu geen tijd meer verspillen! Het is tijd om, wat we echt kostbaar vinden, onze tijd te geven.

Fijne nieuwe dag gewenst vol kostbare kwali-tijd!