Licht. Zonlicht. Wat kan ik dat missen in de herfst en de winter.

Jaren geleden zei mijn moeder: “Jij bent geschapen met zonnepaneeltjes op je hoofd!”  En daar lijkt het echt op. Want in de lente en de zomer heb ik meer energie. En ik word ook gewoon blij van een zonnige dag!

Door zonlicht maakt je lichaam natuurlijk ook vitamine D aan. Dus het klopt ook wel! En veel mensen merken het dan ook aan hun immuunsysteem en aan hun gemoedstoestand, als er minder licht-uren en minder zon-uren zijn. Misschien herken jij dat ook wel?

En weet je, waar ik pas aan dacht?

Jezus wordt onder andere “het Licht der wereld” genoemd. Mooi beeld, vind ik dat! Dat is een Licht, dat nóóit zal doven. Nooit minder zal worden. En als Hij zichzelf zo noemt, belooft Hij erbij: “Wie Mij volgt, zal niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben!” Wow!!

Het zonlicht mag dan een positieve invloed op ons hebben, maar de invloed van het Licht van de wereld gaat nog vele malen dieper! Als ik in Zijn Aanwezigheid ben, vult Hij me met Leven! Met hoop! Ik merk, dat als ik méér in Zijn aanwezigheid ben, ik ook meer heb om uit te delen. En dat ik dan ook anders naar situaties en naar andere mensen kijk. Namelijk met Zijn ogen! Herken je dat ook?

Gevuld met Zijn Licht, kan ik me zèlfs in de donkere maanden licht voelen van binnen. In donkere situaties blijf ik hoop houden. En kan ik, ondanks de situatie, verder. Omdat ik het niet alleen hoef te doen!

Lopend in Zijn Licht kan ik lìchter leven.

Wandel je mee in Zijn Licht?