“Au! Die was raak!”
Kinderen kunnen een goede rechtse uitdelen. Herken je dat?
Je corrigeert je kind en het wordt direct gepareerd. Haarfijn wordt uitgelegd, dat je zelf gisteren dat verboden woord ook gebruikte. Oeps!
Of je ziet hun gedrag en je herkent die nare gewoonte van jezelf. Ai!

In dìe spiegel kom je er als ouder meestal maar bekaaid vanaf. Kinderen spreken helaas vaak wel de waarheid! Misschien dat het daarom zo’n pijn doet?

Spiegelen.
We spiegelen ons aan onze omgeving. Hoe mensen op ons reageren, geeft ons informatie over hoe ons gedrag en onze woorden ontvangen worden: Is het oké of niet?

Maar we spiegelen ons ook aan de omgeving door onszelf te vergelijken. We vergelijken ons gedrag met het gedrag van een ander. Ons lichaam met het lichaam van de ander. Ons bezit met het bezit van de ander, enz enz.

Door welke ogen bekijk jij jezelf? Je leven, je gezin? Door de ogen van je buurvrouw? Door de ogen van die kennis, die alles zo fantastisch op orde heeft?

Je kunt je afvragen, waarom kies ik voor deze spiegel om mezelf door te bekijken? Want je hebt de keuze. De keuze in welke spiegel je kijkt! Je kunt je dus afvragen of de spiegels die jij gebruikt, de juiste zijn. Voel je je er goed door? Zijn ze opbouwend? Zijn ze dè waarheid? Objectief en zuiver?

Heb je jezelf al weleens door de spiegel van Gods woord bekeken? Heb je jezelf weleens met Gods ogen bekeken?
Ik denk namelijk, dat dat de enige juiste en ook de enige relevante spiegel is om jezelf in te bekijken. Dan kijk je door de ogen van Degene die jou heeft gemaakt. Wat zou je zien? Wie zou je zien?

Je zou in elk geval met enorme liefde naar jezelf kijken. Jezelf omarmen, òndanks dat je ook ziet waarin je nog mag groeien en veranderen. Als je door de spiegel van Gods woord naar jezelf en naar jouw leven zou kijken, zouden dan je prioriteiten in het leven nog hetzelfde blijven? Je verlangens…je gedachten…? Je perspectief?……Zou er nog iets hetzelfde blijven?

Nieuwsgierig geworden? Dan nodig ik je uit om die andere spiegels aan de wilgen te hangen…..en opnieuw te beginnen. Jezelf bekijkend door die ene bijzòndere spiegel: Gods ogen.

Waar je die spiegel vindt? In de Bijbel….lees je mee?