“Mama!!!, Waar ben je?” in paniek kijk je om je heen. Je hartje gaat te keer. Gebons en gesuis in je oren. Je kan bijna geen ademhalen. De tranen stromen over je wangen. Je zakt op de grond. Ziet alleen maar benen. Ontelbare benen. Maar niet de benen van mama. “Mamaaaa…” snik je zacht. “Waar ben je nou!” Je bent verdwaald. Alleen. Helemaal alleen.

Heb jij je weleens zo gevoeld? Vroeger?

En nu…hoe voel jij je nu? Kan nu dat zelfde gevoel je ook weleens bekruipen? Van verdwaald zijn? Verdwaald in de chaos in de wereld. Verdwaald in de problemen in je eigen leven. Verdwaald in de chaos in je hoofd. Verdwaald in alle eisen, moetjes, verantwoordelijkheden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. En zou wel willen gaan zitten. Gewoon daar. Daar waar je staat. Midden in de winkel. Midden tussen je collega’s. Midden in je woonkamer. En dan niet meer van je plaats komen. En ook snikken…ja héél hard snikken. En kreunend roepen: “Abba! Papa…waar bent U?!!

Er kan zoveel op ons af komen. Zoveel tegelijk spelen in ons leven. Dat we het niet meer overzien. Het overzicht kwijt. En soms ook…het zicht op God kwijt. Dan kan het voelen, alsof je er helemaal alleen voor staat. En alsof het God ook allemaal niet kan schelen.

Maar je mag één ding zeker weten!! Al voel jij Zijn Aanwezigheid niet? Hij is er wèl! En al ben jij het overzicht kwijt…Hij heeft àlles in Zijn Hand. Hij ziet jou. Hij overziet jouw leven. En Hij staat klaar om jou te helpen. Te helpen om de weg terug te vinden naar Hem. Te helpen om weer Rust te vinden in Hem. Je hoeft het alleen maar toe te geven aan Hem. Dat je Hèm kwijt bent. Dat je het overzicht niet hebt. Dat je HEM nodig hebt.

Bid het maar: Vader, Vader in de hemel…ik kan niet meer, Ik ben verdwaald. Ik ben in paniek. U kwijt. Mezelf kwijt. Het overzicht kwijt. Wilt U me helpen Vader?

Dan brengt Hij je thuis. Thuis bij Hem. Wat een Rust. Wat een vrede. Een vrede, die alle verstand te boven gaat. (Fil.4)

# chaos #teveelopjebord #tevolleagenda #geenoverzichtmeer #paniek #jezelfkwijt #godkwijt #ikbenopzoeknaargod #ikbenopzoeknaarmezelf #ikwilrust #faith #coaching #counseling #coachingpraktijkfaith