Je eigen waarheid mogen hebben. Dat is iets van deze tijd. Jij hebt jouw waarheid en ik de mijne en dat is oké.

Maar kan dat eigenlijk wel?

Dat iedereen de werkelijkheid met zijn eigen bril op bekijkt. Dat klopt. Dat iedereen iets anders voelt en denkt bij een zelfde situatie, dat klopt ook. Maar dat er meerdere waarheden bestaan?

Zelfs in de christelijke wereld is dat idee doorgedrongen: Iedereen mag op zijn of haar eigen manier naar God kijken en de bijbel interpreteren. Maar is dat ook wat de bijbel zelf zegt? Is dat wat Jezus ons leert?

Jezus zegt in Johannes 14 vers 6: Ik ben de Weg de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door MIj.

Wooh…dat is een stevige uitspraak! Dat kan echt niet meer tegenwoordig. Hiermee sluit je mensen uit!! En we leven in een inclusieve maatschappij. 

Ja, Jezus is hier heel duidelijk!

En dan is het dus de vraag: Wie is Jezus volgens jou? Is Hij een goed en wijs mens, maar ja wel feilbaar, dus hier maakte hij een foutje? Is hij een profeet? Of is Hij God?

Als Jezus voor jou God is….Gods Zoon. Dan heeft Hij gezag. Ultiem gezag. Dan staat Zijn mening boven jouw mening en boven de mening van de hele wereld. Als Jezus dan zo’n uitspraak doet, dan betekent dat, dat ons inclusieve denken…ons waterbijdewijn denken…ons iedervoorzich en iederzijneigenwaarheid denken NIET klopt! En dan betekent het, dat er maar Één Iemand de Enige Waarheid kent en is en dat is Hij. Dus als we het met elkaar hebben over Waarheid. En als we met elkaar praten over de Bijbel. Laten we dan ons eigen denken relativeren. Onze eigen mening in het juiste perspectief zien. En laten we ons vooral richten op, wat God zegt. Daar niks vanaf doen. Nog geen tittel of jota. Al schuurt het als een gek, die waarheid laten staan. En ons eigen denken aanpassen aan Zijn denken. (Romeinen 12 vers 2). En niet andersom!!!